Τα πατίνια αποτρέπουν τους τραυματισμούς

Τα πατίνια είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Ξεχάστε αυτά που λένε για το τρέξιμο και το περπάτημα ως άσκηση, τα πατίνια είναι πολύ πιο ασφαλές. Δεν αναφέρουμε τις πτώσεις ή τις γρατσουνιές στα γόνατα που μπορεί να πάθετε από αυτά (γιαυτό υπάρχουν οι επιγονατίδες και οι επιαγκωνίδες ), αναφερόμαστε στον τραυματισμό των μυών και των τραυματισμό αρθρώσεων από τα αθλήματα.

Το τρέξιμο και το περπάτημα καταστρέφουν τις αρθρώσεις, ειδικά τα γόνατα, και αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να προκαλέσετε μόνιμο τραυματισμό από τον αθλητισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πατίνια είναι διαφορετικά. Όλοι οι κλάδοι των πατινιών είναι αθλήματα με χαμηλή επίπτωση.

Γιατί τα πατίνια βοηθούν στις αρθρώσεις; Όταν κάνετε πατίνια υπάρχει μια κίνηση υγρού, δεν υπάρχουν απότομες κινήσεις όπως στο τρέξιμο, το περπάτημα, την αερόβια και το χορό. Χάρη σε αυτήν την κίνηση υγρών , έχετε λιγότερες πιθανότητες να υποφέρετε από τραυματισμό κάνοντας πατίνια. Έτσι με λίγα λόγια, θα είστε σε θέση να απολαύσετε τα ίδια αποτελέσματα που έχουν το τρέξιμο και ο χορός στο σώμα, αλλά χωρίς φόβο για το σοβαρό τραυματισμό.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες, ο τραυματισμός στις αρθρώσεις σε σύγκριση με άλλα αθλήματα υψηλότερης πρόσκρουσης όπως το τρέξιμο ήταν 50% λιγότερα. Έτσι, με λίγα λόγια, τα πατίνια είναι μια αερόβια προπόνηση ακριβώς όπως και άλλες μορφές αερόβιας άσκησης, αλλά χωρίς τη σχετική ζημιά στις αρθρώσεις.