ΜΠΑΣΚΕΤ: Στις “αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ” ο ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στις “αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ” ο ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

Μία σημαντική διάκριση, αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει ο ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ, αποτελεί η ένταξη των ακαδημιών μπάσκετ του Σωματείου στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ακαδημίες. Ο  ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ, ύστερα από έναν πλήρη φάκελο που κατέθεσε, στα πλαίσια σχετικής αξιολόγησης,  επελέγη στις 50 κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας, μεταξύ πολυάριθμων άλλων αξιόλογων ακαδημιών καλαθοσφαίρισης. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με περηφάνια και χαρά. Ταυτόχρονα ανεβάζει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας.  Η διαδικασία της επιλογής βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά όσο και σε ποσοτικά κριτήρια δημιουργώντας μία ιδιαίτερα δυναμική ομάδα 50 ακαδημιών, οι οποίες θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών. 

Το πρόγραμμα αφορά μία πρωτοποριακή δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα από την οποία στηρίζονται 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες από όλη την χώρα. Πιο συγκεκριμένα, τα 50 επιλεγμένα σωματεία απολαμβάνουν τα προνόμια της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους, καθώς και αθλητικού εξοπλισμού για τις προπονήσεις τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος υποστηρίζεται η τεχνική κατάρτιση των 500 προπονητών των Ακαδημιών, μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, διοργανώνονται μεγάλες αθλητικές γιορτές, τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών, σε πολλές πόλεις της χώρας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στις 4 μεγάλες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα, την αφοσίωση και το σεβασμό.

Τέλος, οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βρίσκονται στο πλευρό γονέων και κηδεμόνων με επιστημονική ομάδα που παρέχει συμβουλές  σε ψυχολογικό , παιδιατρικό αλλά και διατροφικό επίπεδο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να αναδειχθούν οι ακαδημίες του συλλόγου μας και να επιλεγούν σε μία από τις 50 καλύτερες του προγράμματος του ΟΠΑΠ και ζητάμε την βοήθεια και την έμπρακτη συμπαράσταση των αθλητών μας και των γονέων τους στην μεγάλη αυτή προσπάθεια για να ανεβάσουμε το επίπεδο λειτουργίας και να παράγουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Είμαστε ένθερμοι υποσηρικτές του μότο του ΟΠΑΠ «ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΕΣ , ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».