ΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ "ΔΡΑΚΟΣ" Ο ΝΕΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΑΣ


 
Με ιδιαίτερη χαρά καλώσορίζουμε στην οικογένεια του ΕΣΠΕΡΟΥ τον νέο μας χορηγό  ΑΣ Καλλιθέας “ΔΡΑΚΟΣ”.
Ευχαριστούμε θερμά  τον ΑΣ ΔΡΑΚΟΣ και ιδιαίτερα τον κ. Μοσχονά Αντώνη , για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και για την ευγενική τους χορηγία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Παράλληλα, με τη χορηγία που παρέχει στην ομάδα, προσφέρουν 20% έκπτωση  στους κατόχους της κάρτας προνομίων ΕΣΠΕΡΟΣ.
 
Στον Α.Σ.  Καλλιθέας Δράκος εξασκούνται οι παρακάτω πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα:
Ju-Jitsu:
Eίναι μία πολύπλευρη πολεμική τέχνη που, που επιτρέπει στον ασκούμενο να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση άμυνας ή επίθεσης και γενικά κοντινής μάχης. Κάποιος που γνωρίζει αυτήν την πολεμική τέχνη, είναι ικανός να αντιμετωπίσει πάσης φύσεως αντιπάλους, καθώς και να είναι σε θέση να υπερασπιστεί ένα άλλο άτομο. Περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, κλειδώματα, ρίψεις αλλά και έλεγχο του αντιπάλου στο έδαφος αλλά και από όρθια θέση. Επίσης μπορεί να περιλαμβάνει και όπλα. Είναι επίσης γνωστό και ως Γιαβάρα ή Τάι-Τζούτσου (που σημαίνει “σωματική” τέχνη).
Το ζίου ζίτσου ήταν η πολεμική τέχνη που γνώριζαν οι περιβόητοι πολεμιστές της ΙαπωνίαςΣαμουράι, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στην Ιαπωνία από τον 12ο αιώνα μέχρι και τον 19ο αιώνα. Σήμερα είναι μια ευρέως διαδεδομένη πολεμική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.
Η πολεμική τέχνη του Τζου-Τζούτσου, έχει αρκετά παράγωγα όπως το Τζούντο, το Αϊκίντο, βραζιλιάνικο Ζίου-Ζίτσου, το Σάμπο, Μπαρτίτσου κτλ. Όταν αναφερόμαστε στην τέχνη, με το όνομα αυτό, εννοούμε την Ιαπωνική Τέχνη των πολεμιστών Σάμουραϊ και όχι κάποιο άλλο συγγενές στυλ ή άθλήμα.
MMA:
Οι Μεικτές πολεμικές τέχνες, γνωστές ως Μ.Μ.Α. (Μixed Martial Arts) είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής (full contact) που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος.
Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες όπως την πυγμαχία, την πάλη, το μάι τάιβραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το kick boxing, το ταεκβοντό, το καράτε, το τζούντο και άλλα.
Οι ρίζες των σύγχρονων μεικτών πολεμικών τεχνών μπορούν να εντοπιστούν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του Παγκράτιου όπως όμως και σε διάφορα ανάμεικτα αγωνιστικά στυλ που έλαβαν χώρα σε όλη την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία στις αρχές του 20ου αιώνα.
Muay Thai:
Το Muay Thai (Μουάι Τάι) (Τhai: มวยไทย) ή στην ελληνική ορολογία Ταϊλανδέζικη πυγμαχία (Thai Boxing) είναι μια μαχητική πολεμική τέχνη που η καταγωγή της είναι από την Ταϊλάνδη. Είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη και η εγγενής πολεμική τέχνη. Ονομάζεται και τέχνη των 8 άκρων (χέρια, αγκώνες, γόνατα, πόδια) Έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του ’90. Το 1995 με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ιδρύθηκε μία Παγκόσμια ερασιτεχνική ομοσπονδία η Ι.Α.Μ.Τ.F. με πρόεδρο τον General Tienchai Sirisumpan, για να γίνει γνωστό παγκοσμίως με την ερασιτεχνική του πλευρά. Παρόμοιες μορφές πολεμικής τέχνης υπάρχουν και σε άλλες νοτιοανατολικές ασιατικές χώρες.
TRX:
Το TRX αποτελεί ένα πολύπλευρο όργανο γυμναστικής, με τεράστια ποικιλία πολυεπίπεδων ασκήσεων (σε τρεις διαστάσεις) λειτουργικής προπόνησης (functional training), οι οποίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με το βάρος του σώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει μια σταθερή βάση στήριξης: στο σπίτι, στον κήπο, στο γυμναστήριο και σε εξωτερικούς χώρους της προτίμησής σας. Αλλάζοντας την κλίση του σώματος, μεταβάλλεται ταυτόχρονα και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων που γίνονται με την βοήθεια του ιμάντα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το άνοιγμα των ποδιών. Όσο μεγαλύτερο το άνοιγμα, τόσο αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης. 
Προφίλ Δασκάλου
Στον Α.Σ Δράκο  όλοι οι δάσκαλοί και οι εκπαιδευτές είναι διαπιστευμένοι από τον αρμόδιο φορέα της τέχνης τους. Ο Δάσκαλος Αντώνης Μοσχονάς γεννημένος στην Αθήνα ασχολείται με το Kamishin Ryu Ju Jitsu από το 1989 δίπλα στον Γεώργιο Περγιάλη όπου και έφτασε τον τρίτο βαθμό της μαύρης.
Αναγνωρισμένος απο την NKR(Nippon Kobudo Rengokai) 3odan μαύρη ζώνη στο kamishin ryu ju jitsu και εκπρόσωπος της για την Ελλάδα.
Αναγνωρισμένος ως το 3οDan Μαύρη ζώνη  απο την  Isle Of Man  Karate Federation .
πρώτο βαθμό μαύρη ζώνης στο Kick Boxing.Παράλληλα έχει ασχοληθεί με το Shito ryu Karate (3kyu),Iaido (ο δρόμος του σπαθιού),Kung Fu, Semi Contact,και Krav maga.Ο ίδιος έχει υπάρξει αρκετές φορές νικητής σε αγώνες Semi Contact,αυτοάμυνας,και Ju Jitsu σε Ελλάδα και Ευρώπη, στη Βουλγαρία το 2001  2 θέση σε αγώνες Ju-Jitsu με τελευταία του συμμετοχή στο Gladiator`s Night 6 τον Απρίλιο του 2012 στη Χαλκίδα σε αγώνες M.M.A.. Τέλος τον Ιούνιο του 2014 κρίθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μ.Μ.Α  για τον τίτλο PRO-AM WKF WORLD TITLE
 
 
** Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.esperos.eu  και επωφεληθείτε από τις  προσφορές αποκλειστικά για τα μέλη του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ. **